Dara Bubamara – певицата на сръбски хитове

Dara Bubamara - певицата на турбо-фолк хитовеDara Bubamara е известна турбо-фолк фурия, която освен скандална жена е и част от групата „Дара Бубамара Шоу Бенд “. Още от малка певицата проявява своите наклонности към пеенето и шоу бизнеса въобще. През 1989-та всъщност е пробива на сръбската фолк прима, когато тя става част от групата, която вече споменахме. Групата свири в Нови Сад, Сърбия.

По-късно с вокала им Dara Bubamara те се местят в култовия Белградски хотел „Таш“, където имат участия. Именно през този период Дара започва да печели повече от пеене и става известна. Групата свири парчета на испански и английски, освен на сръбски, което за времето си е революционно.

Dara Bubamara – семейство и живот

Dara Bubamara е родена в Сърбия, Нови Сад през 1976-та година. Родителите ѝ са съвсем обикновени хора. Бащата е шофьор в градския транспорт, а майката работи в болница. Дара има по-малък брат Зоран.

В началото родителите на фолк фурията Dara Bubamara са против нейните опити в света на музиката и театъра. Тя още, като малка проявява интерес да е певица, но това е скъпо според баща й. Сега, обаче той е благодарен, за подкрепата на вече доста престижната си дъщеря. Още на 11 Radojka,  което е рождено име на певицата, участва в различни концерти. Тя с лекота имитира различни певци и е забелязана бързо от специалистите. На 13 звездата печели състезанието „ Най-красивия глас на Югославия“. Така от дете тя започва да пее в барове, с придружител възрастен.

Самата Dara Bubamara казва, че Лепа Брена и Драгана Миркович са нейни ролеви кумири.

Относно семейството Dara Bubamara има брак с бизнесмена Dugalic. Той трае пет години, а през 2007  певицата се запознава с бизнесмена Милан Кесич. Сватбата е в Нови Сад през 2008, в хотел „Парк“. Тя е много скъпа и бляскава, като сръбските медии я определят, като сватбата на века.

Dara Bubamara и музиката

Dara Bubamara е известна с колосалните си кавги с колеги в турбо-фолка. Тя дори има песен посветена на завистта на колегите й срещу нея – „Carrera”. Тя е хит отразяващ преуспяващата Дара и позеленелите й от завист колеги. Обидите и нападките в медиите и извън тях са много, певицата има навика да нарича с всякакви обидни имена другите фолк певци. Много са и спекулациите за силиконовите импланти в гърдите и задните части на Дара, но те не са непотвърдени.

През 2014-та се появяват скандални снимки на Dara Bubamara в сръбски вестник. Слуховете са за поискан развод от страна на съпруга й, но това не се случва.

В музиката Dara Bubamara издава първия албум с групата си през 1991 година. През 1993-та тя пуска хита си „Вятъра по река Дунав“, който е част от албума „Лунна“. През 1994-та се появява и първият самостоятелен албум на фолк дивата „Моето желание“. През 2001-ва Дара променя визията си и през 2003 започва да се появява и в Grand. 2007-ма е най-ползотворна за Dara Bubamara, която издава албума „Докосни ме“. Най-популярната песен на певицата си остава „Опасен“ – чуйте я, както и други нейни хитове, като “Kraj i tacka” , “Ona te pali” и “Trebas mi”.

Вашият коментар