Ismail YK – съвременното лице на турската поп музика

Ismail YK – съвременното лице на турската поп музикаIsmail YK – популярното лице на турската поп и денс музика

Ismail YK се наложи, като едно от най-успешните и популярни лица на турския съвременен поп. Певецът се ражда под името Исмаил Юртсевен, през 1978-ма година в Германия, Хам. Днес Исмаил е не само популярен поп певец и танцьор, но и композитор на музика. Кариерата, като певец въобще на турския секссимвол, започва с групата „Yurtsever Kardesler”. В буквален превод от турски името на групата означава „Братята Юртсевен“. Бандата се сформира, като аматьорска в Германия през 1985-та  от братята и сестрите на Исмаил, и за около две години, до 1987-ма издават два аматьорски албума, които имат средна популярност. Последвалата солова кариера на Ismail YK е доста по-успешна от участието му в тази банда, която той и до днес много обича!

Ismail YK се ражда в Германия, както много деца на заминали да работят там гастарбайтери от Турция. Емигрантското съсловие от турски емигранти в Германия има дълбоки корени. Исмаил е възпитан в любов към родината, но по Европейски нрави. През 1985 неговите заложби в музиката се проявяват, когато той е член заедно с братята и сестрите си на аматьорската денс група „Yurtsever Kardesler” – YK. До 87-ма групата издава два свои албума, когато през 88-ма идва затишие. Причината за него е според запознати участие в немската телевизия ZDF.

Самият Ismail YK е роден през 1982-ра. Върха на кариерата му, като известен поп певец на Турция, идва през 2004-та. Тогава албумите му са на първо място по продажби в родна Турция. “Sappur Sappur” е първият солов проект на певеца.

Той се продава в над милион и двеста копия в родината му. Вторият албум, който пуска  Ismail YK е „Bombabomba.com” от 2006-та. Той е обявен за най-добре продаваният турски албум, с над 600 хиляди копия. През 2008-ма Ismail YK издава и трети албум наречен „Bas Gaza”, който отново се разпродава в над 450 хиляди копия.

В цели три поредни години (2006, 2007, 2008) певеца и танцьора печели наградата на Турция за Най-добър певец и танцьор. С групата си поп идола на Анадола издава цели 5 албума – 2 до паузата през 98-ма и още 3 до 2007-ма. Последният албум на Ismail YK е от 2015 и се нарича “Kiyamet”. Насладете се на алтернативния турски поп и денс в лицето на Ismail YK и ще се влюбите в него!

Вашият коментар