KISS – умението да завладееш публиката

KISS – умението да завладееш публиката

KISS – бандата, която никога няма да омръзне на феновете със сценичните си изяви!

 

KISS са прогресивна рок банда от Ню Йорк, САЩ. Началото на бандата е поставено през 70-те, когато много популярни рок и хевиметъл банди се раждат. Кис, обаче или Целувка в превод, са нещо нетипично до момента. Те остават в историята на рок музиката с дивото си поведение на сцената, с атрактивния си костюмен антураж и така старателно изрисуваните в маска лица.

Едва ли има фен на KISS, та дори и само техен любител, който да не си спомня с трепет, за атрактивните кожени облекла, изрисуваните лица с персонажи, сякаш от Ада, веригите, шиповете и най-вече обувките на висока платформа или ток. Ето и малко повече за интересната рок банда.

Рок групата KISS се появява на бял свят през 73-та. Нейни първоначални членове и основатели са Пол Стенли, Ейс Фрели, Джийн Симънс и Питър Крис. Нюйоркчани правят добра рок музика, но като че ли техните медийни изяви, концертите на живо и силната маркетингова политика да продават, са по-силни от всичко друго!

Около KISS винаги е имало мощна реклама, атрактивни видеоклипове и участия на живо, комикси дори, играчки за феновете. През 75-та се оформя дори „Армия на Кис“, която ги съпътства на всеки техен концерт – тя е облечена, като тях и скандална.

За разлика от шумното си медийно лице, KISS нямат особени успехи в музикалното си класиране. Те достигат най-много до номер седем в класациите за рок музика и то с парчето си „Легло“ най-вече от 76-та. Към края на века, бандата се нагажда по-скоро към диско вълната и през 80-те почти не се разпада. Крис е изгонен поради наркотична зависимост, Фрели гради солова кариера, а новото лице на KISS – без маски не се харесва особено на феновете им.

Музиката им се ориентира към така нареченият „глем метал“, а през 90-те стила им става гръндж. През 95-та първоначалния състав на KISS е възобновен, за серия концерти. Отново се връща тежкият грим, характерното облекло и музикалния стил, но за кратко…

Крис и Фрели напускат отново, като са заменени от други членове. Въпреки бурните промени в бандата и люшкането в стила, визията и музиката – KISS са продали над 40 милиона албума в Америка само и около над 100 милиона по света. Те са вече и част от Залата на Рок славата. Имат цели 25 златни албума. Последният им албум е от 2012-та и се казва „Чудовище“. Е, това все пак са KISS – чуйте ги, вижте ги и се потопете в страхотното им шоу представяне!

Вашият коментар