Scorpions – рок ветераните от Германия обичани по цял свят

Scorpions – рок ветераните от Германия обичани по цял святScorpions – и Немците могат да правят РОК музика на световно ниво!!!

Scorpions са рок ветерани обичани по цял свят. Тяхната музика е радвала, радва и днес стотици хиляди фенове. Групата е създадена през 1965-та в Германия, като изменя на твърдата рокаджийска традиция, супер добрите рок групи да са английски само. Рудолф Шенкер е човека от Хановер, който дава на света Скорпиънс.

За Scorpions са характерни мелодичните хевиметъл нотки и така добре познатите ни разтърсващи рок балади. Вокалист на рок бандата е култовият Клаус Майне, чийто глас е разпознаваем за убедените рок фенове. Момчетата от Скорпиънс са единствената рок банда, която придобива световна слава през 80-те, без да произлиза от пределите на рокаджийска Англия. Ето и малко повече за легендарната група.

Макар и създадена през 65-та от Шенкер, популярното лице и състав на Скорпиънс се утвърждава през 78-ма. Тогава към групата се присъединява и Клаус Майне, така популярния състав създал редица хитове се запазва до 92-ра. Всъщност в началото рок бандата по скоро свири хард рок. Това се променя с напускането на първоначалния й член Улрих Рот и Майне, и Шенкер създават така популярния облик на рок музиката си – обичан и до днес. Те главно създават текстовете и музиката на парчетата, като де факто оформят визията на групата за музика. Така се ражда обичаният и до днес мелодичен хевиметъл с марка Scorpions и множеството незабравими мощни рок балади на групата.

Най-популярния албум на рок ветераните си остава „Луд свят“, а парчето „Вятърът на промяната“ в него – чупи рекордите за популярност. Песента става символ на Политическата промяна в Европа и мнозина я свързват с падането на Берлинската стена! Продажбите на албумите на Scorpions надминават сто милиона, а само „вятърът на промяната“ е сингъл продаден в над 14 милиона копия. Обобщено Скорпиънс издават 5 албума, една компилация, достигат шест сингъла и по цял свят са на върха на класациите. През 2015-та рок легендарната група стана на 50, има място в Залата на рок славата, част е от Рок стената на Холивуд и продължава да радва феновете си с присъствието си.

Култово парче на бандата е и песента „Все още те обичам“. Последния албум на Scorpions е от 2015 и се казва „Завръщане във Вечността“. Чуйте поне едно парче на уникалните рокаджии и си спомнете добрите стари времена на рока!

 

Вашият коментар