Seka Aleksic, звездата на сръбската музика, създала хита „Черно и златно “

Seka Aleksic, звездата на сръбската музика, създала хита „Черно и златно “Seka Aleksic – музикалното, модно и кино чудо на Сърбия

Seka Aleksic е кралицата на сръбската музика. Нейната известност и слава спокойно могат да бъдат сравнявани с тези на Цеца Величкович и Индира Радич.  Самата Сека има нелек живот и материално семейството й изнемогва. Поради тази причина звездата започва да пее по таверни и така печели добри пари.

Освен супер звезда на сръбската музика,  Seka Aleksic е и известна филмова актриса в Сърбия, тя пуска своя модна линия и въобще активно присъства в публичното пространство. Когато е само на 19 години, певицата заминава да твори музика по дискотеките в Швейцария, но скоро се връща в родна Сърбия, за да стане звезда!

Seka Aleksic има бурна кариера в много поприща, но също така и толкова бурен личен живот. Тя се залюбва и разлюбва с много партньори, но през 2010-та се жени за Велко Пиликич. През 2011-та певицата има спонтанен аборт, който тотално срива психиката й и тя за кратко остава в манастир. През 2016-та звездата успешно ражда син във Виена.

Като човек Seka Aleksic е благородна и отворена към дарения, въпреки че голяма част от фамилията й и роднини всячески се опитват да се възползват от богатството й. През 2008-ма звездата създава фондация „За децата с любов“, освен това е активен член и на фондацията ‚Бъди човек“.

По отношение на музикалната си кариера, известната днес Сека се ражда, като Светлана Пиликич, през 81-ва година. Родното й място е Зворник и там още, като ученичка Seka Aleksic участва в хора и показва огромен талант.

По времето на войната Seka Aleksic живее с разведената си майка и бягат в Баня Ковиляка, заради нападенията. През 96-та певицата напуска училище и започва да пее по таверни, защото са много зле материално. Сека все пак завършва средно образования, като фризьорка, само за да угоди на майка си.

На 19 Seka Aleksic се подвизава по Швейцарските диско клубове, за да се завърне в Сърбия през 2002-ра, когато участва в фестивала „Биелина“ и „Моравски перли“. Песента „Идеално твоя“ й носи първа награда.

Seka Aleksic участва през 2003-та в албума „Балкан“ с други известни сръбски музиканти. В него е и култовият й хит „Черно и златно“. Третият албум на звездата се появява за Гранд през 2005-та и се казва „Ела и ме вземи“. През тази година Сека пуска и своя модна линия „Rich Bitch”.

През 2007-ма Seka Aleksic става най-известната певица в Сърбия с албума си „Кралица“ за Гранд. Хитова става песента ‚Аспирин“, а самият албум е продаден в повече от 250 хиляди копия. Следва и модната линия „Кралица“. През 2016-та звездата издава албума „Спящата красавица“ заедно със СИТИ рекърдс. Сингъла от 2016-та „Черноока“ е последния хит на певицата.

Seka Aleksic е носителка на много награди в музиката. Тя играе култовата роля на горещата Нела във филма „Любов, навик, паника“. Последният албум на звездата от 2017 е „Кома“. Уникален талант, който е добре да се чуе!

Вашият коментар