Semsa Suljakovic – откритието на Миодраг Илич и „Южен вятър “

Semsa Suljakovic - откритието на Миодраг Илич и „Южен вятър “Semsa Suljakovic – да станеш певица по случайност

Semsa Suljakovic е още една истинска звезда и легенда на сръбската музика. Дали по случайност или не, певицата става изпълнител ей така на шега. Първоначално музиката е за забавление, тя си пее и свири, като дете, за да се развеселява. Заминавайки за Сараево открива, че може да пее и дълго време работи, като певица в кафене.

Голямата слава и творчество идват, когато на един концерт в Шабац, Semsa Suljakovic е открита от Миодраг Илич. Тогава тя става и част от известната сръбска банда „Южен вятър“, с която дълго работи.

Semsa Suljakovic издава над 18 албума в кариерата си на певица, повече от 10 от тях са с групата „Южен вятър“. Родена е през 51-ва година в малко селце на име Мисуричи, в Малага, Босна и Херцеговина. Тогава всичко това е част от бивша Югославия. Селцето се е състояло от не повече от 5-6 къщи.

Детството на бъдещата звезда е прекрасно – безкрайни дворове от черешови градини и музика. Но родителите на Semsa Suljakovic се разделят и тя остава при майка си, която по-късно се мести да живее в Сараево.

Semsa Suljakovic съвсем случайно открива певческия си талант. Тя се сприятелява с една певица на име Сина, в селото на дядо си, където живее с майка си. Една вечер отива в кръчмата заедно с приятелката си, която пее там и самата Шемса изпява една песен. Така започва и певческата й кариера. През 71-ва певицата започва да пее в ресторант, в Неджарица.

През 78-ма Semsa Suljakovic издава и първия си албум „Любовта изчезна от нашата врата“. Музиката на песните й пише самият легендарен Шабан Шаулич. Кариерата на певицата, обаче сякаш е в застой. През 80-та тя издава своя втори албум „Гледам щастливите хора“.

Големият пробив за Semsa Suljakovic идва през 81-ва на концерт в Шабац. Тогава сякаш Миодраг Илич е хипнотизиран от таланта й. Така певицата тръгва напред и става член на супер известната в последствие група „Южен вятър“. С тях издава вече първия си пълен студиен албум – „Вярвам в любовта“ през 82-ра.

Всичко продължава до 91-ва, когато избухва войната в Югославия . До тогава групата на Semsa Suljakovic има многобройни фенове и участия. Тя има дуети с Миле Китич и други известни сръбски певци. След „Южен вятър“ певицата има издадени около 6 самостоятелни албума. Последният е от 2007-ма и се нарича „Когато отида“. През 2009-та пуска песента „По-добре да съм сама“. Уникален талант, насладете му се!

Вашият коментар