Sinan Sakic – един уникален талант на сръбската музика

Sinan Sakic – един уникален талант на сръбската музикаSinan Sakic – музика, музика и пак музика

 

Sinan Sakic е сръбски певец, който е безумно обичан и слушан не само в рамките на Сърбия, но и на целите Балкани, и отвъд тях. В кариерата си певеца има оставени зад гърба си редица хитови албуми и песни, които са обожавани от феновете му. Като, че ли музиката му е създадена за душата и сърцето, затова се слуша с такава лекота и ти влиза под кожата.

Интересното в творчеството на сръбския талант е електронната вълна, която като че ли се прокрадва в парчетата му, за да ги направи още по-уникални.  Sinan Sakic е музикант с феноменална кариера, на който редица поколения са плакали, пели и пили докато слушат песните му.

Sinan Sakic се ражда през 1959-та година в Лозница. През 1978 година вече издава своето първо парче, което се казва “Rastanak kraj reke”. В началото певеца е забелязан от баща си, който оценява огромния му музикален талант. Музикалната кариера на Сакич започва от Военния оркестър.  

В началото на 79-та година Sinan Sakic работи по две нови песни, които го изстрелват нагоре по стълбицата на славата. Те са „Кулата, която изградих“ и „Опасност за двама“. Хората харесват музиката на Сакич, защото тя е за щастието. Няма весела компания, която да не слуша сръбската музика на певеца, тя просто се излива в душата ти.

Първият албум на Sinan Sakic се нарича „Мико, друже мой“. Той има голям успех сред феновете на новата сръбска музика. До 2017-та, олицетворението на сръбската музика, е издал около 30 студийни албума. Каква е магията около певеца? Може би неговата богата и непосредствена душевност, която влага и в песните си.

Самият той признава, че неведнъж е плакал с феновете си на концерти. Едно от най-хитовите парчета на Sinan Sakic са „Сине мой“, „Татко мой“, „Влюбен в теб“, „Съдбата ме изпрати на пътя“, „Отвори се небе“  и много други.

Като човек Sinan Sakic не обича шума и голямото публично внимание. Съхранил се е, като човек и музикант, благодарение на това че се стреми да бъде извън светлините на прожекторите.

Последният албум на Sinan Sakic е от 2014-та и се нарича „И ще се върна на дъното“. Новото поколение любители на сръбската музика също слушат песните на певеца с удоволствие, така че седнете, пуснете си едно негово парче и потънете в музиката!

Вашият коментар