Suzi Quatro – рок певицата с № 1

Suzi Quatro – рок певицата на всички времена!Suzi Quatro – първата дама на върха в рока!

Suzi Quatro е многостранен талант. Тя е родена през 50-те в страната на неограничените възможности – Америка. Освен уникален рок изпълнител, певица, писателка на песни, текст и музика, Куатро е актриса, както и музикален изпълнител на разнообразни инструменти.  Не случайно Suzi Quatro е наричана рок певицата на всички времена, защото тя е първата жена бас китарист, която става голяма световна звезда и проправя пътя на нежната половинка в рок музиката. Хитовете, албумите и участията на рок легендата са много, а още повече са феновете й по цял свят. Ето и малко за кариерата в музиката на Куатро.

На сцената Сузи се появява и става популярна през 70-те години на 20-ти век. Родена в Америка, тя е вдъхновена от свободата на рок музиката. Първия хит на изпълнителката се казва „Can the Can” и е от 73-та. Той става хипер популярен не толкова в Щатите, отколкото в Австралия и Европа. Парчето достига номер едно в класацията на Великобритания. От тук насетне Suzi Quatro вече е популярното женско лице на качествената рок музика. Славата й започва да расте и в родна Америка, с участието й в телевизионната поредица „Щастливи дни“, където тя играе ролята на бас китаристка. Междувременно пуска хита си „Devil gate dive”  и култовия си дует със Смоуки  “Stumblin’ In” с друга легенда на музиката Крис Норман. Сингъла достига номер 4 в САЩ и феновете на Куатро се множат.

Suzi Quatro пуска дебютния си албум през 73-та и оттогава до днес, тя е издала около 15 студийни албума. Освен това има над 10 компилации и един албум записван на живо. Сред хитовите й сингли се нареждат още „48 crash”, “Daytona demon”, Your mama won’t like me” и много други. Певицата получава 6 награди „Ото“ до 80-та, които са за перфектни изпълнения на музика, филми и въобще творчество. Освен това през 2010-та е включена в Легендарната зала на рок музиката. Suzi Quatro продава над 50 милиона албуми по света, концертира в различни точки на планетата и до момента е радио водещ на рок програми. Така приказката на малката полу-италианка с дядо имигрант в САЩ, родена в Детройт се сбъдва изцяло! Чуйте поне едно парче на примата на рока и ще ви се приискат още!

Вашият коментар