Uriah Heep – рокаджиите, които публиката обича, за разлика от критиците!

Uriah Heep – рокаджиите, които публиката обича, за разлика от критиците!

Uriah Heep – да посрещнеш Юлската утрин, но не и одобрението на критиците

Uriah Heep или обичаните и в България Юрая Хийп. Навярно на тийнейджърите днес рокаджиите от Англия не са им познати, но за поколения наред те са уникална рок банда. Нещата около бандата са доста спорни, тя в годините често сменя членовете си и единствено китариста Мик Бокс остава неин постоянен член от начало до край. През 69-та първоначално Uriah Heep се казват “The Stalkers”, през 67-ма те променят името си на „Spice”. Докато накрая не се сдобиват с името на героя от романа на Дикенс „Дейвид Копърфийлд“  – а именно Юрая Хийп! Най-голяма слава рокаджиите придобиват между 70-та и 76-та, когато състава им включва имена, като Кен Хенсли, Мик Бокс, Дейвид Байрън и други. Критиците обявяват групата за имитация и при това лоша на Дийп Пърпъл или Лед Цепелин. Нека се потопим за малко в света на рокаджиите.

Определено в историята на рок музиката бандата ще остане с една култова песен – „Юлско утро“ (July morning). В ерата на Хипи-движенията посрещането на първият ден от Юли се превръща, в нещо като отбелязване на свободата. И до днес хиляди по света посрещат 1-ят ден на юли именно с хита на Uriah Heep. Като цяло стила на групата е странна смесица от хевиметъл, хард или арт рок, както и елементи на прогресив рок. Макар и успели да утвърдят популярността си в Европа, момчетата от бандата удрят на камък в пътят към славата си в Америка. Там единствено парчета, като „Сладка Лореин“, „Лесна любов“ и „Stealin” стават популярни.

Uriah Heep са рок група и до днес, като имат множество фенове и концертират в страни, като Япония, Русия, Германия, Скандинавските страни и други. “Totally driven” е последния албум на момчетата от 2015-та. И така почти век Юрая Хийп е супер известна рок банда, макар и много критици да ги отричат. Чуйте култовата им песен „Юлска утрин“ и се потопете в магията на рока!

Вашият коментар